Home | Bamito FUNdag

Bamito FUNdag

Waarom een FUNdag?

Competitie spelen kan voor kinderen best een drempel zijn. Een andere hal, andere kinderen en dan ook nog een wedstrijd spelen is allemaal best spannend.

Daarbij is het voor kinderen van 4 tot 7 jaar soms moeilijk de shuttle te raken, al helemaal als je daarbij ook nog moet bewegen. Aan de andere kant is het spelen van competitie essentieel voor de ontwikkeling van het kind. Hierbij valt te denken aan de badminton technische vaardigheden, maar vooral de mentale ontwikkeling. Met Bamito’s FUNdag hebben we hét middel om kinderen hierin te begeleiden. Zo kun je als vereniging het spelen van competitie vanuit de jongste jeugd interessant maken en invoeren.

Wat houdt een Bamito FUNdag in?

Tijdens een Bamito FUNdag zet je als organiserende vereniging in jullie sporthal meerdere spellen neer waar kinderen van zowel jullie eigen als de omliggende verenigingen aan deelnemen. Deze spellen zitten zo in elkaar dat de kinderen door deel te nemen aan een gezellige dag ongemerkt verschillende vaardigheden leren. Zo leren ze samen spelen met kinderen van andere verenigingen en daarmee ook spelend leren dit zorgt voor een waardevolle mentale en motorische leermoment! Door leuke spelletjes neer te zetten en steeds door te draaien worden kinderen continue geprikkeld en leren ze superveel zonder het door te hebben. Spelletjes kun je halen uit de oefenvormen van Bamito's Jeugdprogramma, maar je bent als vereniging helemaal vrij om zelf nieuwe spellen te verzinnen. Hoe meer variatie, hoe leuker en leerzamer het wordt. Het Bamito FUNdag draaiboek biedt handvaten voor het organiseren van een FUNdag.

Maak er een feest van

Versier de hal met de Bamito-mascotte, vlaggetjes, Baminto-boarding en Beachflags en maak de beleving nog groter! Als afsluiter en kers op de taart, is het natuurlijk superleuk voor kinderen om een aandenken te hebben aan deze leuke dag. Klik hier voor inspiratie.

Organiseer een FUNdag en maak kans op een Bamito-pakket

Organiseren jullie een FUNdag dan ontvang je van ons een aantal gratis gadgets als aandenken maar dat is nog niet alles. Onder alle verenigingen die een FUNdag hebben georganiseerd voor 1 juli 2024 verloten wij een Bamito pakket C , ter waarde van €219,-.

Inspiratie nodig?

Wil je zien hoe een FUNdag eruit kan zien? Neem dan hier een kijkje en laat je inspireren!

Promotiemateriaal

Om omliggende verenigingen en kinderen uit te nodigen heb je natuurlijk promotiemateriaal nodig. Een flyer kun je nu in een handomdraai maken met de Badminton Nederland marketingtool. Ben jij lid van Badminton Nederland dan heb jij gratis toegang tot deze marketingtool. Het werkt heel eenvoudig, alle vormgeving is al gedaan! Je hoeft alleen via invulvakjes je clublogo en -adres toe te voegen, met de datum en tijd en klaar is Kees. Zie hieronder een voorbeeld van de voor- en achterkant van de flyer.

Een FUNdag organiseren?

Aanmelden kan via het jeugdcompetitieteam door een e-mail te sturen naar jeugdcompetitie@badminton.nl . Vanuit Badminton Nederland kunnen we je ondersteunen waar nodig en helpen met de promotie. Hulp nodig? laat het ons weten via info@badminton.nl.